Să fii autentic/autentică te va elibera. Vei dobândi libertate interioară pentru a acționa în mod dezlănțuit pentru Visul tău/Pasiunea ta.

Fii autentic, tu cu tine

Te-ai întrebat vreodată ce-i cu tine aici pe Pământ ? Nu neapărat de dragul filosofiei, ci pentru a realiza faptul că TU trăiești aici pentru tine și pentru perpetuarea cu succes a speciei tale. Cam totul se învârte în această zonă.

De fiecare dată, însă, când cineva acționează pentru a realiza un lucru în detrimentul altei persoane, ceea ce face este că, de fapt, își atacă singur specia. Devine un element care atacă specia din interior.

Asta poate fi bine pentru că ține specia în gardă, ca aceasta să își creeze „anticorpi” dar nu este neapărat în regulă pentru individul respectiv. De ce ?

Pentru că atunci când spui spre exemplu o minciună cuiva ca să îți realizezi un scop, de fapt, te minți pe tine. Nu ești vreun macho masculin sau feminin care l-a făcut pe cel/cea de lângă tine.

Nu. Te minți singur. Cum îți dai seama de asta înainte să te învârți în cerc câțiva ani buni, irosindu-ți bună parte din viață ?

Când faci lucruri cu care nu ești mulțumit/-ă în adâncul ființei tale, simți că ceva din tine rămâne trist. Nu mă refer la a privi viața doar în alb și negru, ci la a te comporta și a lua decizii după care să poți spune: „Sunt mulțumit/-ă de mine astazi”.

DEX on-line definește autentic ca fiind „real, veridic; care este conform cu adevărul, a cărui realitate nu poate fi pusă la îndoială”.

Din constatări, societatea a formatat/împărțit viața în cicluri de 4-5 ani: copilăria timpurie (inclusiv grădinița), școala primară, școala generală și, pentru cei care au parte de mai multă susținere, liceu, facultate. Apoi serviciu și, cam la 5 ani mintea umană ajunge la apogee pe funcția respectivă și simte nevoia să facă o schimbare structurală, de importanță.

Așadar, cel puțin o data la 4-5 ani, sunt momente pe drumul vieții fiecărui om în care drumul se bifurcă.  Te oprești și te uiți în ambele direcții și te întrebi, pentru fiecare direcție, oare ce pierzi dacă nu o alegi?

Întrebarea mea pentru tine este, nu ce pierzi nemergând pe unul dintre cele 2, ci ce pierzi din tine, din interiorul tău când alegi?

Apoi, întreabă-te: care dintre cele 2 alegeri simți că te doare în înteriorul tău cel mai mult. De cele mai multe ori „acolo unde doare mai mult, acela este drumul care te ajută să crești”, spune Tony Robbins. În ce sens ar putea acel drum să doară cel mai mult ?

Napoleon Hill, unul dintre cei mai mare autori de dezvoltare personală pe care l-a cunoscut omenirea, spune în cartea sa „Secretul libertății, diavolul păcălit”, în metafora interviului pe care i l-a luat diavolului, astfel: „diavolul spune: unul dintre cele mai inteligente mijloace de controlare a minții (de către diavol) este teama: plantez sămânța fricii în mințile oamenilor, iar, pe măsură ce aceste semințe se dezvoltă, controlez spațiul pe care acestea îl ocupă. Șase dintre cele mai importante frici sunt:

–          teama de sărăcie,

–          teama de critică,

–          teama de sănătate șubredă,

–          teama de pierdere a iubirii (teama de singurătate, poți să-i mai spui)

–          teama de bătrânețe,

–          teama de moarte.”

Așadar, sămânța fricii crește și ocupă tot mai mult spațiu din minte. Gândește-te puțin la asta.

Iar dacă ai de făcut o alegere, probabil cea mai bună variantă este să treci prin cea care implică teama, pentru că cel mai probabil acolo este și forma ta cea mai autentică de decizie.

Până la urmă și un macho, de fapt minte de frică? Ca să-și atingă un scop fără a fi nevoit să fie autentic/corect cu celălalt, de frică că celălalt s-ar putea să nu fie de acord? Las fiecare cititor să își răspundă singur la această întrebare. Nu sunt deținătorul adevărului absolut și nici nu îmi doresc asta, pentru că aș face o generalizare – aș enunța un neadevăr. Pentru că adevărul este al fiecărui om, cu experiența sa unică și irepetabilă.

Îmi doresc însă să trezesc în cât mai multe minți întrebarea: cât de mult merită să fii autentic/-ă, ca să devii fericit/-ă ? În ce măsură, dacă ești sincer cu tine, te ajută să pui seara capul pe pernă cu bucurie ,fără să existe în interiorul tău un conflict?

Autenticitatea în acțiunile pe care le întreprinzi în viața ta, te va ajuta să îți îndeplinești nevoi care îți vor crea cele mai profunde împliniri, adică îți vor aduce ceea ce, în final, poate caută orice om, fie că este fie că nu este neapărat conștient de asta: o formă de fericire.

Sinceritatea este forma cea mai îndrăzneață a curajului”, spune William Somerset Maugham.

Să fii autentic cu tine însuți (în primul rând), te va elibera. Vei dobândi libertate interioară pentru a acționa dezlănțuit pentru visul tău sau pentru a ți-l descoperi, dacă nu ți l-ai găsit deja.

Când devii autentic simți că nu mai există nicio emoție care să fie blocată pe undeva prin corpul tău, în piept înspre plămâni, în stomac, în piept înspre inimă, în gâtul tău sau ca o presiune în capul tău.

Ci simți cumva că poți să faci orice, fără să mai fie ceva în interiorul tău care să te încetinească sau chiar să te oprească. Simți că poți face cumva toate nebuniile acelea bune, fără să fii însă nebun. Cumva, așa cum spune George Bernard Shaw:

“Ce este viața, decât un șir lung de nebunii inspirate?

Greutatea este să alegi pe cele demne de a fi făcute.”

Dacă simți că vrei să faci o schimbare spre a deveni autentic, atunci ai nevoie să acționezi.

Abonează-te la acest blog pentru a primi mai des impulsuri de acțiune către visul tău, pasiunea ta, sensul tău sau visul tău înălțător, pozitiv, de împlinire a ta ca om.

Între timp, începe să ai zilnic grijă de corpul tău – el este locuița minții tale. Autenticitatea începe din ceea ce vezi în fiecare dimineață în oglindă.

Acționează să devii cea mai bună formă fizică a ta. Asta va putea ajuta mintea ta să își dorească și ea să fie autentică. În final însă, alegerea este doar a ta.

Pășește. Învață = Cazi + Ridică-te. Reușește.

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp

*Abonandu-te la newsletter-ul nostru esti de acord cu termenii si conditiile. Te poti dezabona oricand!